Betörni tudni kell - virtuális séta a garázsomban

Kedves Ismeretlen elkövetők! ( Bár az elkövetők olyan pejoratív kifejezés, legyen csak Kedves Ismeretlenek!)

Szeretném meg köszönni Nektek (bocsánat hogy tegezésbe hajlok, de olyan közel érezlek titeket a szívemhez.) hogy a napjainkat megédesítettétek azokkal a felejthetetlen művészi és a profizmus legmagasabb csúcsát ostromló alakításotokkal, amit a garázsomnál elhelyezett biztonsági kamerák rögzítettek az utókor számára és a bűnüldöző szerveknek. (Nem is akarom kiadni a felvételeket annyira egyedi és felejthetetlen élményt nyújtanak a családnak az óta is.)

Előre válaszolnék a feltett kérdéseitekre:

  • Igen azok tényleg igazi kamerák voltak és nem csak a megtévesztő pici led világított egy műanyag doboz oldalán, és nem a szél mozgatta jobbra-balra őket, kint de különösképpen bent sem, mint ahogy megjegyeztétek oly profizmussal, hogy-hogy már elhittük mi is.
  • Igen a lehető legprofibb technikát használtátok a garázs feltöréséhez (tégla, husáng, vascső és a végén pajszer, az összes precíziós műszereiteket bevetettétek), holott a feleségem csak ráakasztotta a lakatot, de nem zárta be, mert be volt fagyva. Sajnálatosan ez a tény elkerülte a figyelmeteket, de legalább élvezhetjük a profi szakmai bemutatót a felvételeken. Jó nézni titeket munka közben, ritka pillanatok.
  • És köszönöm, hogy elvégeztétek a lomtalanítást a garázsban, amit ősszel elfelejtettünk.
  • Télen úgy sincs szüksége a feleségemnek dugdosó fára, és remélem, hogy nektek visz egy kis szint a házaséletetekbe.
  • Miután elvittétek a fűnyírómat (télen úgyse használnám), jó ötlet volt elvinni azt a kb. 2 l benzint is, hátha jól jön, majd amikor lemész a sarki boltba az autóval.
  • És nem győzöm, köszöni a családom nevében, hogy a biciklijeinket is elvittétek, így ügyelve az egészségünkre. Bár a lányom nehezményezte, hogy az iskolába a szomszéd 15 km-re levő faluba gyalog kell mennie, de majd, megedződik.
  • Aggódtam a testi épségetekért, amikor a macskámmal küzdöttetek az élelemért. Nem az nem a disznóvágásból maradt kocsonya, ami a lábosban volt, hanem a macskakonzervet olvasztottuk így ki. De legalább a macska nem hízik el.
  • A következő eseményt se tudom csak annak a számlájára írni, hogy mielőtt látogatást tettetek a garázsunkban, bedobtatok egy kis szíverősítőt még otthon. A félre értések elkerülése véget, hangsúlyozom, NEM a méreg szekrényben tartom a dugi kisüstimet. És nem színezem direkt poénból kékes színűre, mint ahogyan a felvételen elhangzott. De elfogyasztásához hát jó egészséget nem, hanem egy alapos mielőbbi gyomormosást kívánok. Mert ugyan az autónak lét eleme télen a fagyálló, de tartok tőle hogy nektek nem csak pillanatnyi melegedést, fagymentesítést okozott.
  • Itt szeretnék kitérni a hihetetlenül sokszínű enyhén tájjellegű szavakkal megtűzdelt, mit szavakkal, tőhangokkal folytatott magasan kvalifikált párbeszédekre, amik a tett elkövetésekor szerencsésen rögzültek. Bizonyára az utókor is nagy megbecsüléssel és pátosszal fogja hallgatni eme szófordulatokban bővelkedő szinte már-már Shakespeari magasságokat elérő társalgást.
  • Pár szó vagy hang jelentését nem egészen értettük. Pl: röcsköje, hautal, szicsapál, dobmáide bazze, kuszolszmá vége, hő, dikmánhe, kápcsoljmá pilácsot,

Próbálok idézni néhány szösszenetet, de nem hiszem, hogy tökéletes a hallásom eme nyelvi finomságok meghallásához:

„Dobmáide bazze a vasat!” „Te ********, (személyiségi jogok megsértése miatt nem írom le a nevet) Az ott nem egy kamera.” „Nemán bazzeg az csak dísz, ég benne a lámpa oszt annyi. Nem kerülsz be a Bigbránerbe, főleg nem ilyen arcozmánnyal.”